Επικαιρότητα Ανακοινώσεις Αναλύσεις Άρθρα
Εργασιακά δικαιώματα Καταστατικό Εργασιακά θέματα
Ποιοι είμαστε
Επικαιρότητα
Βιβλιοθήκη
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Προσφορές
Επικοινωνία

Πανελλαδικό Σωματείο
Εργατοϋπαλλήλων
Επιχείρησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Καλώς ήρθατε!

Τελευταίες αναρτήσεις

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου: Λέμε «Ναι» στην πρόληψη και διεκδικούμε τη βελτίωση του υγειονομικού συστήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κάθε χρόνο οι νέες περιπτώσεις καρκίνου στην Ελλάδα, ανέρχονται σε 68.000. Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για τη μείωσή τους είναι η αποφυγή των καρκινογόνων παραγόντων (πρωτογενής πρόληψη) και η έγκαιρη διάγνωση (δευτερογενής πρόληψη). Με αυτές μπορούν να μειωθούν κατά περίπου 30% οι νέες περιπτώσεις και να βελτιωθεί σημαντικά η θνησιμότητα. Οι σύγχρονες θεραπευτικές αγωγές, τις οποίες κατέχουν και εφαρμόζουν οι Έλληνες υγειονομικοί, έχουν βελτιώσει αισθητά την ποιότητα και ποσότητα της ζωής των ασθενών, δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Πέρα από την πρόοδο της επιστήμης και την επάρκεια γνώσεων και ικανοτήτων των υγειονομικών μας, εξακολουθεί να είναι ζητούμενο στη χώρα μας, η βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας, για να μπορούν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας, της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, να έχουν ίσες δυνατότητες πρόσβασης σε έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση καθώς και θεραπεία, σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Ο καρκίνος δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά και κοινωνικό πρόβλημα. Χρειάζεται, επομένως, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στον αντικαρκινικό αγώνα και τη χάραξη και πιστή εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών από το κράτος. Ο καρκίνος είναι ατομική, κοινωνική και κρατική ευθύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι για την ευαισθητοποίηση των συναδέλφων και των συμπολιτών μας όσον αφορά στην πρόληψη, αλλά και για την οικονομική στήριξη του πανελλήνιου συλλόγου γυναικών με καρκίνο του μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, συμμετέχουμε κάθε χρόνο στον αγώνα Greece Race For The Cure. Φέτος, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Ζάππειο!