Επικαιρότητα Ανακοινώσεις Αναλύσεις Άρθρα
Εργασιακά δικαιώματα Καταστατικό Εργασιακά θέματα
Ποιοι είμαστε
Επικαιρότητα
Βιβλιοθήκη
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Προσφορές
Επικοινωνία

Πανελλαδικό Σωματείο
Εργατοϋπαλλήλων
Επιχείρησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Καλώς ήρθατε!

Τελευταίες αναρτήσεις

Συλλαλητήριο για την προστασία της υγείας και την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Αγαπητές / Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ένα άκρως επικίνδυνο μείγμα γεγονότων, που διαρκώς «εμπλουτίζεται» με νέα και πιο επικίνδυνα συστατικά, όπως η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απειλεί καθημερινά τον κόσμο μας. Η πανδημία, η βία, η ανεργία, η ακρίβεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση αποτελούν φαινόμενα τα οποία αλληλεπιδρούν, οξύνοντας το ένα το άλλο. Μέσα σε αυτό το ζοφερό τοπίο, δύο χρόνια ακριβώς μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος covid-19 στην Ελλάδα, το εθνικό σύστημα υγείας εξακολουθεί να δίνει μία ηρωική, όσο και άνιση μάχη, όπως μαρτυρούν δυστυχώς οι 25.000 νεκροί, καθώς πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες που συνδέονται με την αντιμετώπιση του φονικού ιού, έχει να αναμετρηθεί με τα διαχρονικά προβλήματα και τις ελλείψεις του.

Παράλληλα με το πρωτεύον ζήτημα της υγείας των πολιτών, τους τελευταίους μήνες έχει κάνει την εμφάνισή του ο υψηλός πληθωρισμός, ο οποίος διαβρώνει την ήδη περιορισμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, η τιμή του φυσικού αερίου τον προηγούμενο μήνα σημείωσε αύξηση 155%, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος 57% και του πετρελαίου θέρμανσης 36%! Η θέρμανση, που αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση αξιοπρεπούς διαβίωσης, – και επιβίωσης στις ιδιαίτερα ψυχρές περιοχές της χώρας μας – έχει καταστεί πολυτέλεια για μεγάλα στρώματα του πληθυσμού. Η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας όμως έχει μεγάλη επίπτωση και στο κόστος παραγωγής και πώλησης των τροφίμων και γενικότερα των ειδών πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται δραματικά οι συνθήκες ζωής χιλιάδων οικογενειών.

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι αποτελεί αναγκαιότητα – μεταξύ άλλων – να στηριχθεί πολύπλευρα το εθνικό σύστημα υγείας, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των πολιτών στο αγαθό της θέρμανσης, να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, να ενισχυθούν τα εισοδήματα και να μειωθούν οι φόροι που επιβαρύνουν τα καύσιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο μας συμμετέχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του πολιτισμού μας, να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, το μέλλον των παιδιών μας!