Επικαιρότητα Ανακοινώσεις Αναλύσεις Άρθρα
Εργασιακά δικαιώματα Καταστατικό Εργασιακά θέματα
Ποιοι είμαστε
Επικαιρότητα
Βιβλιοθήκη
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Προσφορές
Επικοινωνία

Πανελλαδικό Σωματείο
Εργατοϋπαλλήλων
Επιχείρησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Καλώς ήρθατε!

Τελευταίες αναρτήσεις

24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 6 Απριλίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, στις 11:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η κατάσταση είναι οριακή για χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης, εξαιτίας των χαμηλών μισθών και της εισαγόμενης ακρίβειας. Έπειτα από 12 χρόνια διαδοχικών κρίσεων (χρηματοπιστωτική, κρίση δημόσιου χρέους, επιβολή μνημονίων, πανδημία, πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης) οι οικονομικές και ψυχολογικές αντοχές των νοικοκυριών έχουν εξαντληθεί. Το μείγμα είναι τοξικό: Ανεργία, φτώχεια, δυσβάσταχτοι λογαριασμοί, υψηλός πληθωρισμός, ανασφάλεια για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα σε ατομικό, οικογενειακό ή και εθνικό επίπεδο.

Είναι επιβεβλημένη, μεταξύ άλλων, η :

  • κατάργηση των διατάξεων που ουσιαστικά καθιστούν ανέφικτη τη σύναψη κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
  • μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά αγαθά και τις υπηρεσίες ώστε να σταματήσει η συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.
  • αύξηση του αφορολόγητου ορίου των μισθωτών, οι οποίοι έχουν αντιμετωπιστεί σχεδόν τιμωρητικά για το γεγονός ότι εργάζονται και έχουν υποστεί φορολογική αφαίμαξη τα τελευταία 12 χρόνια.
  • ενίσχυση των εγγυήσεων και των μηχανισμών της πολιτείας που αποσκοπούν στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

Διεκδικούμε μία άλλη Ελλάδα στην οποία οι πολίτες θα εργάζονται και θα αμείβονται με όρους αξιοπρέπειας, θα δημιουργούν και θα ευημερούν!