Επικαιρότητα Ανακοινώσεις Αναλύσεις Άρθρα
Εργασιακά δικαιώματα Καταστατικό Εργασιακά θέματα
Ποιοι είμαστε
Επικαιρότητα
Βιβλιοθήκη
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Προσφορές
Επικοινωνία

Πανελλαδικό Σωματείο
Εργατοϋπαλλήλων
Επιχείρησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Καλώς ήρθατε!

Τελευταίες αναρτήσεις

24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η διεθνής ενεργειακή κρίση και η ραγδαία αύξηση των εξόδων των νοικοκυριών εκτινάσσουν το κόστος ζωής, επιβαρύνουν τη μισθωτή εργασία, οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια το κοινωνικό σύνολο και απειλούν την κοινωνική συνοχή.

Σε μία εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων, η αγοραστική δύναμη της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, γεγονός που έχει αντίκρισμα και στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η κατάσταση είναι κρίσιμη για χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα εν όψει μάλιστα ενός δύσκολου και απρόβλεπτου χειμώνα, όπως αναμένεται σε όλη την Ευρώπη.

Η άμεση θεσμική κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων που έχουν αποδομηθεί στο εργατικό δίκαιο, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή μίας κλαδικής σύμβασης που θα διασφαλίζει αμοιβές και όρους εργασίας σε όλο το εμπόριο, έναντι της λογικής των μνημονίων που θέλει τον κατώτατο μισθό «εργαλείο» στο συρτάρι του κάθε υπουργού εργασίας οποιασδήποτε απόχρωσης, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να μπει ένα τέλος στον κύκλο της εσωστρέφειας, της αστάθειας και της αποξήλωσης.