Επικαιρότητα Ανακοινώσεις Αναλύσεις Άρθρα
Εργασιακά δικαιώματα Καταστατικό Εργασιακά θέματα
Ποιοι είμαστε
Επικαιρότητα
Βιβλιοθήκη
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Προσφορές
Επικοινωνία

Πανελλαδικό Σωματείο
Εργατοϋπαλλήλων
Επιχείρησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Καλώς ήρθατε!

Τελευταίες αναρτήσεις

Μέτρα στήριξης των εργαζομένων απέναντι στον πληθωρισμό

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Αγαπητές / Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η διεθνής ενεργειακή κρίση και ο βίαιος πληθωρισμός έχουν επηρεάσει το κόστος της ενέργειας, τις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών κι έχουν αυξήσει τα έξοδα των νοικοκυριών συρρικνώνοντας παράλληλα την αγοραστική δύναμή τους. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η επιχείρηση μετά από συζητήσεις με το Σωματείο μας, προχωρά στα ακόλουθα μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα:

  • Δίδεται, από την 1η Νοεμβρίου, κλιμακωτή αύξηση 4% - 5% σε εργαζομένους με μεικτές μηνιαίες απολαβές έως και 1.300€. Στο πλαίσιο αυτό, ο μισθός για τους νεοπροσληφθέντες θα διαμορφωθεί στα 870€ (από 820€) και με τη συμπλήρωση δύο ετών (ή για όσους έχουν ήδη συμπληρώσει δύο χρόνια) θα ανέλθει στα 930€ (από 886).

  • Χορηγείται εντός του μήνα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200€, μέσω της προπληρωμένης κάρτας αγορών, σε όλους τους εργαζομένους. Διευκρινίζεται ότι το ποσό αυτό είναι ανεξάρτητο από το αντίστοιχο που θα δοθεί για τα Χριστούγεννα.

  • Αυξάνεται, από τις 28 Νοεμβρίου, το ποσοστό της έκπτωσης για τις αγορές βασικών ειδών, από 5% σε 7% αλλά και το ετήσιο όριο, από 6.000€ σε 7.000€. Ειδικά για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και τους συναδέλφους γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, το όριο θα ανέλθει στις 8.000€.

Η προσπάθεια στήριξης των χιλιάδων συναδέλφων μας θα συνεχιστεί, πάντα με ειλικρίνεια, ενότητα και υπευθυνότητα.