Επικαιρότητα Ανακοινώσεις Αναλύσεις Άρθρα
Εργασιακά δικαιώματα Καταστατικό Εργασιακά θέματα
Ποιοι είμαστε
Επικαιρότητα
Βιβλιοθήκη
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Προσφορές
Επικοινωνία

Πανελλαδικό Σωματείο
Εργατοϋπαλλήλων
Επιχείρησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Καλώς ήρθατε!

Τελευταίες αναρτήσεις

Για τον κ. Στέλιο

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την πρωταπριλιά του 2018, όταν η είδηση του θανάτου του Στέλιου Σκλαβενίτη προκάλεσε πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση. Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη του. Τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου που ενέπνεε σε όλους σεβασμό και ταυτόχρονα οικειότητα. Ενός ανθρώπου αισιόδοξου, με πίστη σε υψηλά ιδανικά, με ισχυρό αίσθημα δικαίου, που προσέγγιζε τη ζωή με αφοπλιστικό χαμόγελο, ενθουσιασμό εφήβου και ωριμότητα σοφού.

Εκπροσωπούσε την Ελλάδα που αγωνίζεται με χίλιες δυο αντιξοότητες και λοιδορίες να δημιουργήσει κάτι μεγάλο προς όφελος των πολλών. Ανήκε σε εκείνους τους Έλληνες – φτωχούς ή πλούσιους δεν έχει πραγματικά σημασία – που έχουν επίγνωση του καθήκοντός τους, αίσθηση του ιστορικού αποτυπώματος των ενεργειών τους και οι οποίοι, αντί να παραπονιούνται διαρκώς για το σκοτάδι, επιλέγουν να ανάψουν οι ίδιοι ένα κεράκι. 

Είναι γεγονός ότι, παρά τον κυνισμό και τη σκληρότητα της εποχής μας, η καλοσύνη έχει τη δύναμη να υπερβαίνει τον χρόνο και τον χώρο. Οι καλές πράξεις, ακόμη και αν γίνονται με τρόπο διακριτικό, με τη σιωπή δηλαδή που επιτάσσει η ανιδιοτέλεια, γίνονται τελικά γνωστές, διαδίδονται σαν μήνυμα από άνθρωπο σε άνθρωπο και κάνουν τις καρδιές να ανθίζουν έστω και για μια στιγμή. Ο κ. Στέλιος εκπροσωπούσε αυτήν ακριβώς τη δύναμη του Καλού. Ίσως γι’ αυτό, πέντε χρόνια μετά, μνημονεύεται με τόση αγάπη, ακόμη και από εργαζομένους που δεν τον γνώρισαν! 

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Θεός τον έχει κοντά Του