Επικαιρότητα Ανακοινώσεις Αναλύσεις Άρθρα
Εργασιακά δικαιώματα Καταστατικό Εργασιακά θέματα
Ποιοι είμαστε
Επικαιρότητα
Βιβλιοθήκη
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Προσφορές
Επικοινωνία

Πανελλαδικό Σωματείο
Εργατοϋπαλλήλων
Επιχείρησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Καλώς ήρθατε!

Τελευταίες αναρτήσεις

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία!

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς ήχησε σήμερα σηματοδοτώντας - για μικρούς και μεγάλους - την έναρξη μίας κουραστικής αλλά γλυκιάς ρουτίνας. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς πολλές οικογένειες από τη Θεσσαλία δοκιμάζονται σκληρά από τις καταστροφικές πλημμύρες, στερούμενες βασικών αγαθών.

Παρά τη διαχρονική υποχρηματοδότησή του από το κράτος, τα κενά σε προσωπικό, την έλλειψη υποδομών και τους πενιχρούς μισθούς των εκπαιδευτικών, το ελληνικό σχολείο παράγει αναμφισβήτητα σημαντικό έργο, χάρις στην έμπνευση και τον πατριωτισμό φωτισμένων δασκάλων που αγωνίζονται να μάθουν στα παιδιά μας γράμματα και να τους μεταδώσουν αρχές και αξίες ζωής. Το σχολείο παραμένει χώρος γνώσης και πολιτισμού, μία εστία αντίστασης απέναντι στον πνευματικό σκοταδισμό που απειλεί τις σύγχρονες κοινωνίες.

Είναι γεγονός όμως ότι για εμάς τους γονείς που ερχόμαστε αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος της … δωρεάν παιδείας, το σχολείο δεν αντιπροσωπεύει μόνο ευθύνες και οικονομικές υποχρεώσεις. Με την απόσταση του χρόνου, το σχολείο είναι πλέον οι αναμνήσεις μας, οι πρώτες φιλίες, οι πρώτοι μας έρωτες, ο χώρος στον οποίο αμφισβητήσαμε τις καθιερωμένες αντιλήψεις των μεγάλων και ονειρευτήκαμε έναν καλύτερο κόσμο χωρίς αδικίες και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Από αύριο αρχίζει μία απαιτητική αλλά πολύ γοητευτική ανηφόρα!