Επικαιρότητα Ανακοινώσεις Αναλύσεις Άρθρα
Εργασιακά δικαιώματα Καταστατικό Εργασιακά θέματα
Ποιοι είμαστε
Επικαιρότητα
Βιβλιοθήκη
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Προσφορές
Επικοινωνία

Πανελλαδικό Σωματείο
Εργατοϋπαλλήλων
Επιχείρησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Καλώς ήρθατε!

Τελευταίες αναρτήσεις

Γιορτάζοντας τον Έρωτα στις 14 Φεβρουαρίου

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Μπορεί η 14η Φεβρουαρίου να αποτελεί μία συμβατική ημερομηνία μέσα σε ολόκληρο τον χρόνο για να γιορτάσει κανείς τον Έρωτα. Μπορεί να είναι μία γιορτή σχετικά καινούρια και απολύτως εμπορευματοποιημένη. Ας παραδεχθούμε όμως πως αποτελεί μία θαυμάσια αφορμή για ένα αγόρι να χαρίσει μια σοκολάτα ή ένα τριαντάφυλλο στην ξαφνιασμένη συμμαθήτριά του! Και αυτό από μόνο του αξίζει τόσο πολύ, που διαγράφει με κόκκινο χρώμα όλες τις παραπάνω ανορθογραφίες.

Κεντρική φωτογραφία: "Ερωτικό", εικαστικό έργο του Γιάννη Μόραλη

Ο Έρωτας είναι μία βαθιά επαναστατική πράξη, γιατί ανατρέπει την κατεστημένη λατρεία του εαυτού μας, γιατί κουρελιάζει δικαιολογίες κι ευκολίες στα δόγματα των οποίων κτίσαμε την καθημερινότητά μας. Γιατί μας πείθει ότι πρέπει να μοιραζόμαστε ό,τι έχουμε αλλά κι ό,τι δεν έχουμε με τον άνθρωπο που αγαπάμε. Γιατί με την ιδιότυπη μεταφυσική του κάνει το σώμα της αγαπημένης μας / του αγαπημένου μας το πιο όμορφο τοπίο πάνω στη γη. Γιατί μεταμορφώνει τη ζωή σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι, σ’ ένα ατέλειωτο ταξίδι, δίνοντας νόημα στις πιο ασήμαντες λεπτομέρειές της.

Ας αγαπήσουμε χωρίς καμία επιφύλαξη! Ας αγαπήσουμε δυνατά και ας αποτύχουμε! Δεν πειράζει! Να μαζέψουμε πόνο για τα γεράματα, να ‘χουμε να θυμόμαστε, με κρυφή περηφάνια, πως σ’ έναν κόσμο σκληρό που μιλούσε μόνο για χρήμα και φήμη, η δική μας καρδιά χτυπούσε δυνατά! Άλλωστε, το πραγματικό χρώμα του έρωτα, αν ξεφύγουμε από το φολκλόρ της ημέρας, δεν είναι το κόκκινο, είναι το μαύρο!