Επικαιρότητα Ανακοινώσεις Αναλύσεις Άρθρα
Εργασιακά δικαιώματα Καταστατικό Εργασιακά θέματα
Ποιοι είμαστε
Επικαιρότητα
Βιβλιοθήκη
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Προσφορές
Επικοινωνία

Πανελλαδικό Σωματείο
Εργατοϋπαλλήλων
Επιχείρησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Καλώς ήρθατε!

Τελευταίες αναρτήσεις

24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Μετά τη μακροχρόνια διαδικασία συρρίκνωσης, στασιμότητας και κοινωνικής εσωστρέφειας που επέφεραν οι αλλεπάλληλες κρίσεις με βασικό άξονα τη χρεωκοπία, το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, η ελληνική οικογένεια συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οι υψηλές τιμές των τροφίμων και των ειδών ευρείας κατανάλωσης, η εκτίναξη των ενοικίων, των στεγαστικών δανείων και των λογαριασμών της ενέργειας πλήττουν τον πυρήνα των αναγκών της πλειοψηφίας των ελληνικών οικογενειών οι οποίες έχουν παράλληλα να αναμετρηθούν με τις υψηλές δαπάνες για την παιδεία και την υγεία που είναι κατ’ όνομα μόνο δωρεάν.

Σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση οι κλαδικές και οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις αποτελούν σπάνιο είδος, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα οι διαδοχικές συμβάσεις που έχει υπογράψει το Σωματείο μας με την εταιρεία, το περιεχόμενο των οποίων είναι κάθε φορά καλύτερο για τους χιλιάδες συναδέλφους μας. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να πετύχουμε συνολικά οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο. Οι τέσσερις όμως συμβάσεις που έχουν συναφθεί αποτελούν σημαντικές εξελίξεις, γιατί έστειλαν - και στέλνουν - ένα αισιόδοξο μήνυμα στους εργαζομένους της χώρας, ότι τελικά υπάρχει τρόπος να συμφωνηθούν ωφέλιμοι όροι αμοιβής και εργασίας, ότι μπορούν και πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, νομικών κειμένων δηλαδή που θα δεσμεύουν τις εταιρείες σε συγκεκριμένες αμοιβές, παροχές και ειδικές άδειες. Και έχει ιδιαίτερη σημασία ότι όλο αυτό ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια σε μια Ελλάδα που η μόνη υποχρέωση των εργοδοτών ήταν να δίνουν 650€ μεικτά στον οκτάωρο εργαζόμενο!

Η υπογραφή κλαδικών συμβάσεων, η επιστροφή στους κοινωνικούς εταίρους της δικαιοδοσίας υπογραφής εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η μείωση της υπέρογκης έμμεσης φορολογίας και η παροχή πραγματικά δωρεάν παιδείας και υγείας αποτελούν κοινούς στόχους, αφορούν κάθε ελληνική οικογένεια, κάθε Έλληνα πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος μαζί με άλλες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.