Επικαιρότητα Ανακοινώσεις Αναλύσεις Άρθρα
Εργασιακά δικαιώματα Καταστατικό Εργασιακά θέματα
Ποιοι είμαστε
Επικαιρότητα
Βιβλιοθήκη
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Προσφορές
Επικοινωνία

Πανελλαδικό Σωματείο
Εργατοϋπαλλήλων
Επιχείρησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Καλώς ήρθατε!

Τελευταίες αναρτήσεις

Εργατική Πρωτομαγιά 2024

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Αγαπητές / αγαπητοί συνάδελφοι,
τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, τιμούμε τους αγώνες και τη μνήμη των εργαζομένων που έδωσαν τη ζωή τους διεκδικώντας για όλους εμάς, ανθρώπινα ωράρια, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβές. Που πάλεψαν για να μην είναι η δουλειά, δουλεία!

Ο κόσμος της εργασίας και οι λαοί γενικότερα προσπαθούν σήμερα να επιβιώσουν σ’ ένα περιβάλλον φόβου, άγχους και συχνά απελπισίας, εξαιτίας κυρίως της αυξανόμενης εισοδηματικής ανισότητας, της ακρίβειας, των διαδοχικών κρίσεων και τώρα πλέον και του πολέμου.

Δεν πρέπει να παραδοθούμε ούτε στην ηττοπάθεια του «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει» ούτε σε όσους προσπαθούν να «στρατολογήσουν» τον θυμό μας, τροφοδοτώντας τον με θεωρίες συνωμοσίας, τοξικότητα, εχθροπάθεια και ρατσισμό. Ο αγώνας για περισσότερη Δημοκρατία, για διαφάνεια, κράτος δικαίου, για θέσεις εργασίας ασφαλείς και καλά αμειβόμενες δεν είναι ουτοπικός, είναι μονόδρομος!

Εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας οι οποίοι εκπροσωπούν την Ελλάδα της προόδου και του μόχθου, δηλώνουμε ότι, αν και ζούμε σε μια εποχή μεγάλου φόβου και μικρής ελπίδας, πρέπει να αγωνιστούμε ώστε η ελπίδα να γίνει πράξη!

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα, τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.